Lämpimästi tervetuloa tutustumaan
LC Jean Sibelius klubin vuosittain toistuvaan tapahtumaan nimeltä
Koko perheen AUTOPÄIVÄ.

Tiedotushaluisin terveisin

Kari J. Hietala,
LC-Järvenpää / Jean Sibelius tiedottaja
puh. 040-544 2618
kari.j.hietala@evl.fi

Tiedottajan palstalta löydät kirjoituksen seuraavista tapahtumista:
(klikkaamalla nimeä siirryt suoraan ko kirjoituksen kohdalle.)

Koko perheen autopäivä 2023 
Autopäivän 2022 lahjoitukset SPR:n Ukrainan hätäapukeräykseen
Autopäivän 2019 lahjoitukset nuorisotyöhön
Koko perheen autopäivässä 2019 kunnon kattaus
Koko perheen autopäivässä 2018 monia vetonauloja
Koko perheen autopäivässä 22.4.2018 hyvä kattaus
2017 autopäivän tuotto nuorisotyöhön
Koko perheen autopäivä 2018 ohjelmaa
Koko perheen autopäivä 2018 työryhmä
Koko perheen autopäivä 2017 saa jatkoa (julkaisu tapahtumasta vuodelta 2017)
Koko perheen autopäivä 2017 (ennakkojulkaisu tapahtumasta)

AURINKOINEN KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄ KIINNOSTI YLEISÖÄ 7.5.2023

Aurinkoinen sunnuntaipäivä 7.5.2023 houkutteli hyvin sähköautoista, matkailuautoista ja asuntovaunuista, sähköavusteisista polkupyöristä, tiepalvelu- ja hinausautoista kiinnostunutta yleisöä Järvenpään torille. Myös Järnefeltin kadulla esillä olleet historialliset autot kiinnostivat.

Ihmisiä virtasi torille jo puoli tuntia ennen ilmoitettua aloitusaikaa ja torilla oli lähes klo 14 saakka hyvä pöhinä ja vain viimeisen tunnin aikana väkeä oli vähemmän. Ohjelma kuitenkin jatkui loppuun saakka. Keskusteluissa oli hyvä summata näytteilleasettajien kanssa päivän antia. He kaikki vakuuttivat olevansa hyvin tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin, saamaansa näkyvyyteen ja yleisömäärään. He myös lupasivat ehdottomasti tulla myös ensi vuonna järjestettävään tapahtumaan. Pari alan yrittäjää tai markkinointivastaavaa, jotka eivät nyt olleet näytteilleasettajina, mutta vierailivat tapahtumassa, saivat siitä niin positiivisen vaikutelman, että olivat jo varaamassa paikkoja ensi vuodelle.

NÄYTTEILLEASETTAJAT

Mukana tapahtumassa näytteilleasettajina olivat Delta Auto (merkeillään Kia, Mitsubishi, Opel; 6 autoa), Mäkelän Auto (merkeillään Hyuandai, Citroen, Peugeot, Ford Mustang Mach-e ja Ford Transit; 5 autoa) ja Bavaria Finland (merkeillään BMW ja Skoda; 3 autoa). K&K Kivinen Tuusulasta toi näytteille useita matkailuautoja ja asuntovaunuja sekä tarvikkeita niihin ja asuntovaunuilijoille sopivia sähköavusteisia pyöriä. Sähköavusteisia polkupyöriä esitteli myös järvenpääläinen Pyöräliike Chebici ja sen vetäjä Vesa Rauttu. Koeajollekin pääsi polkupyörillä. Järvenpään Vika-auto toi näytille neljä hinausautoa ja esitteli tiepalvelujaan. Yksi heidän hinausautoistaan oli ns. historiallinen auto. Vika-auton iloinen porukka toi myös lasten iloksi pomppulinnan paikalle. Autoliitto oli paikalla valistamassa ajankohtaisista asioista liikenneturvallisuudessa ja se jakoi lapsille aina niin tärkeitä ilmapalloja. Ajokoulutuskeskuksen matalakorinen amerikanrauta hämmästytti yleisöä ja kysymyksiä tuli, pääseekö autokoululaiset sillä harjoittelemaan. Vastaus oli kuitenkin, etteivät pääse.

Historiallisia autoja oli esillä viisi kappaletta. Autoilun grand old man liikenneneuvos Raimo Stenvall (85v) oli Chervolet kuorma-autonsa kanssa paikalla ja juttelemassa autoiluasioista. Hän jatkaa edelleen yritystoimintaa ja lisäksi hänellä on oma Tuusulan Automuseo. Museo oli hänen pitkäaikainen haaveensa, joka toteutui Tuusulan autotalohallin valmistuttua 2005. Nyt hänellä on jo 25 museoautoa ja niistä 20 mahtuu museoon. Uusin hankinta on v. 1937 Ford henkilöauto. Kovasti myös Jouko Palmgrenin vuoden 1963 Pyhimys-Volvo ko. vuoden rekvisiitalla varustettuna herätti ihailua. Vanhoilla autoilla on aina paikkansa meille nostalgiannälkäisille.

OHJELMASSA MUSIIKKIA, HAASTATTELUJA, TAIKURI JA KASVOMAALAUSTA

Ohjelmassa oli iloista svengaavaa musiikkia ja taikuutta. Tilaisuus alkoi klo 11.00 alkufanfaarilla, jonka soittivat Erkki Noso ja Esko Palmasto. Tilaisuuden virallisen avauksen suoritti järjestäjän eli Lions Club Jean Sibeliuksen presidentti Pentti Kurula. Hän kertasi tapahtuman historiaa ja kiitti mm. näytteilleasettajia ja autopäivätoimikuntaa kaupunkia elävöittävästä tapahtumasta ja saatavasta hyväntekeväisyyspanostuksesta.

 

Tapahtuman juontaja Hannu Sahanen johdatteli sen jälkeen päivän ohjelmaa ja juonsi ohjelmasuorittajat esiintymään ja haastatteli näytteilleasettajia. Yhden muusikon eli Jouni Lakaniemen JonesManBand soitti hyvin yleisöystävällistä musiikkia useammassa setissä. Hän esiintyi itse entisöimänsä v. 1928 PickUp Fordin lavalta. Puolelta päivin lasten ja aikuisten iloksi esiintyi Kalle Taikuri eli Kalle Tahkolahti. Hän teki mm. pallo-, köysi- ja kadottamistemppuja ja piti myös puhelahjoillaan yleisön jännityksessä.

Järvenpään Leoklubista Venla Peltosaari ja jäsenkandidaatit Hilja Suomilammi ja Yasmin Salehabutdinova järjestivät kasvomaalausta lapsille. Hyvällä kädellä ja iloisella mielellä koristeltuja lapsia näkyikin sitten torilla joka puolella.

BUFFETTISTA MAKUA ELÄMÄÄN

Tapahtumassa oli perinteinen buffetti, josta sai grillimakkaraa, kahvia ja teetä, uunituoreita munkkeja ja virvokkeita. Pehmeät munkit olivat hyviä totesi kolmevuotias Thomas Hietala. Buffetista vastasi Timo Oittinen yhdessä naisleijonien kanssa. Eräs ulkopuolinen keittiöalan ammattilainen ihaili buffetin joustavaa asiakaspalvelu. Yksi otti tilaukset ja antoi ostokset, toinen rahasti ja taustalla kaksi valmisteli tuotteita myyntikuntoon. Vapaaehtoiset leijonat toimivat ammattimaisesti tämä tarkkailija totesi.

TUOTTO SPR:LLE UKRAINAN KRIISIN HOITOON

Projektipäällikkö Juhani Noso Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksesta oli tyytyväinen nyt jo viidettä kertaa järjestettyyn autopäivään, vaikka muutamia poisjääntejä näytteilleasettajien kohdalla koettiin. Tapahtuman tuotto kokonaisuudessaan ohjataan SPR:n eli Suomen Punaisen Ristin kautta Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamaan Ukrainan kriisin ongelmien hoitoon. 

Lionsit kiittävät kaikkia näytteilleasettajia ja Koko perheen Autopäivässä vierailutta runsasta yleisöä.

Lisää valokuvia tapahtumasta Autopäivän Facebook-sivulla.

[Sivun alkuun]

AUTOPÄIVÄN 2022 LAHJOITUKSET SPR:N UKRAINAN HÄTÄAPUKERÄYKSEEN

Lions Club Järvenpää/Jean Sibelius on päättänyt lahjoittanut Koko perheen Autopäivä – tapahtuman vuoden 2022 koko tuoton Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan hätäapukeräykseen.

Punaisen Ristin apu on tavoittanut yli miljoona ihmistä (päivitys 30.3.)

Punainen Risti on auttanut yli miljoonaa Ukrainan kriisistä kärsinyttä ihmistä – Ukrainassa olevia ja sieltä paenneita. Tämä on suuri määrä, mutta se ei riitä. Avun tarve on valtava.
Punainen Risti saa perille koko ajan enemmän apua. Olemme rakentaneet logistiikkaketjuja, ja auttajien lukumäärää kasvatetaan sekä Ukrainassa että sen lähialueilla.

 

Tällä hetkellä Punaisella Ristillä on Ukrainassa 10 000 vapaaehtoista ja yli 1 000 työntekijää. Lisäksi moninkertainen joukko Punaisen Ristin työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia työskentelee kriisin parissa Ukrainan ulkopuolella, myös Suomessa.

Apua annetaan monin tavoin, muun muassa:

  • ruokaa
  • vettä
  • hygieniatarvikkeita
  • huopia
  • vaatteita
  • lääkintätarvikkeita
  • ensiapua ja ensiapukoulutusta
  • psykososiaalista tukea

Punaisen Ristin hätäapukeräykseen lahjoitetut varat käytetään Ukrainan kriisistä kärsivien ihmisten auttamiseksi. Avustustyö tulee jatkumaan pitkään, ja myös hätäapukeräyksemme jatkuu.

[Sivun alkuun]

AUTOPÄIVÄN 2019 LAHJOITUKSET NUORISOTYÖHÖN

Koko perheen Autopäivän tuotoilla edistetään nuorten elämänhallintaa mm. tukemalla  harrastuksia, leiritoimintaa, liikuntaa, musiikin opiskelua ja ensimmäisen oman kodin varustelua.

LC Järvenpää/Jean Sibelius on lahjoittanut Koko perheen Autopäivä -tapahtumilla saatuja varoja nuorisotyöhön. Ensimmäiset suuremmat lahjoitukset tehtiin Punainen Sulka -kampanjan kautta teemalla Tue nuorta itsenäisyyteen.  Paikalliseen tukeen osoitetut lahjoitukset jaettiin kolmelle järvenpääläiselle toimijalle: Järvenpään Scoutit -partiolippukunnalle, Auerkulman itsenäisen asumisen yksikölle ja Järvenpään kaupungin Temalin nuorisotalolle.

Autopäivälahjoitusten vastaanottajat 2019

Lahjoitusten vastaanottajat vasemmalta Jani Hoviaro (nuorisotyöntekijä Temalin nuorisotalolta), Susanna Salo ja Anne Malinen (jälkihuollon ohjaajat Auerkulman itsenäisen asumisen yksiköstä) sekä Francesca Bergström (lippukunnan johtaja) ja Hanna Suomi (hallituksen jäsen Järvenpään Scouteista).

Järvenpään Scoutit ry. on 2015 perustettu monikulttuurinen partiolippukunta. Jäsenistä kolmannes on kaksi- tai monikulttuurisista perheistä.  Scoutit järjestävät toimintaa myös alle kouluikäisille. Osalle partiolippukunnan vuosimaksu on liian suuri ja lapsi tai nuori saattaa jättää toiminnan sen takia.  LC Jean Sibelius antoi lahjoituksensa rahastoon, josta jaetaan vähävaraisille lapsille ja nuorille avustusta liittymisvaiheessa.

Auerkulman Perhetukikeskusta järvenpääläiset lions-klubit ovat tukeneet monin tavoin jo vuosien ajan. Lahjoituksella LC Jean Sibelius käynnisti uuden projektin, jossa itsenäisen asumisen yksikön nuorisoasuntoihin tulevaisuudessa muuttaville hankitaan kodin perusvälineistöä. Tukikeskuksella on varasto, johon klubi hankkii keskuksen ohjeiden mukaan mm. astioita, ruokailuvälineitä, keittimiä, siivousvälineitä, silitysrautoja, vuodevaatteita, pyyhkeitä sekä wc-tarvikkeita. 

Järvenpään kaupungin Temalin nuorisotalon sisäpihalle LC Jean Sibelius hankki kaksi siirrettävää koripallotelinettä ja koripalloja. Pelaaminen ja heittely tarjoaa nuorille mielekästä tekemistä Suomessa nosteessa olevan lajin parissa. Aloittamiskynnys madaltuu, kun pelaaminen ei vaadi seuroihin liittymistä. Toiminta tukee nuorisotyön yleistä tavoitetta syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Autopäivä lahjoitusten luovuttajat 2019

Erillisiä lahjoituksia Koko perheen Autopäivä tuotosta on annettu mm. Järvenpään Nuorisoseuralle Puumalassa sijaitsevan leirikeskuksen saunan savupiipun korjaukseen, Janne Salan triolle elävän musiikin kehittämiseen ja Auerkulman Perhetukikeskukselle kesäleirin järjestämiseksi nuorille. Viimeksi mainitusta avustuskohteesta on tullut toistuva ja seuraava tuettu kesäleiri on kesällä 2020.

[Sivun alkuun]

KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄSSÄ 28.4.2019 KUNNON KATTAUS

Koko perheen AUTOPÄIVÄ –tapahtumassa 28.4.2019 keskisen Uudenmaan johtavat autoliikkeet esittelivät kattavan valikoiman uusimpia automallejaan, joista useat olivat täyssähkö- tai hybridimalleja. Järvenpään torilla oli esillä yhteensä kahdeksan eri automerkkiä ja yhtä lukuun ottamatta kaikista merkeistä oli useampia malleja tutustuttavana. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja väkeä liikkui paljon tutustumassa auto-, moottoripyörä- ja sähköpyörätarjontaan sekä muihin osastoihin. Myös ohjelmalavan esiintyjät saivat huomiota ja erityisen paljon autokansa antoi positiivista palautetta Bailubändi Autoradion musisoinnista.

Autokauppa on jälleen vilkastunut eduskuntavaalien ilmastokeskustelujen jälkeen, totesi Mäkelän Autotalon Marko Pesonen. Hän esitteli Hyundai-malleja, joista toinen oli täyssähkö ja toinen bensamoottorinen malli. Pesosella on 30-vuotinen automyyjän ura mutta hän on siirtynyt Hyundai-myyjäksi hiljattain. Merkkiä on ilo myydä, sillä autot ovat edistyksellisiä ja se tarjoaa 7 v. takuun ilman kilometrirajoitusta, hän totesi. Mäkelän Autotalon jälkimarkkinointipäällikkö Markku Lindblom kertoi, että jälkimarkkinoinnin ja autonhuollon merkitys korostuu mitä teknisempiin autoihin siirrytään.

Auto-Arita Oy:n automyyjä Markku Virta kertoi, että Toyotalta on tänä vuonna tullut jo kolme uutta mallia ja nyt niistä oli esillä kaksi: Corolla ja Camry. Auton ostajille hän antoi vinkiksi, että koeajoon tulee varata riittävästi aikaa ja ajaa erilaisilla teillä, jotta saa kunnollisen kuvan auton ajettavuudesta ja tuntumasta itselle. Koeajoon olisi varattava ainakin tunti aikaa.

Lisää valokuvia vuoden 2019 tapahtumasta Autopäivän Facebook-sivuilla osoitteessa https://www.facebook.com/kokoperheenautopaiva/

 

Auto-Aritan ja Mäkelän Auton lisäksi tapahtumassa oli näytteilleasettajina Autotalo Laakkonen Oy esitellen Audia ja Seatia, Delta Auto merkkeinään Kia ja Mitsubishi, Mäkelän Kone esitellen Citroenin, Veho merkkinään Mercedes Bentz. Tuusmotor toi näytille moottoripyöriä, sähkömopoja ja sähköpyöriä ja pyöräliike Chebici esitteli sähköavusteisia polkupyöriä. Esittelyssä olivat myös järvenpääläisen Cleanwheelsin autopesut ja -vahaukset. Cleanwheelsin yrittäjä Sampo Nurmi totesi, että yksinyrittäjän on hyvä tulla välillä näytteille ja kertoi kiinnostusta olleen hänen palveluihinsa.

OHJELMAA LAPSILLE JA AIKUISILLE

Erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa oli Keski-Uudenmaan teatterin Mimmi Lehmä ja Varis. Parivaljakko kertoi Variksen syntymäpäivistä ja tempaisi lapset mukaan lauluun ja pää-olkapää-peppu -leikkiin. Mimmi Lehmä ja Varis ilahduttivat niin, että muutamat lapsista kävivät halaamassa heitä esityksen jälkeen. Lapsille oli ohjelmassa myös autosuunnistusta näytteillä olleista automerkeistä. Lapsia ja isompiakin kiinnostivat kovasti paikalle tuodut paloautot. 

Ohjelmassa oli kolme eri musiikin esiintyjäryhmää. Ensimmäisenä esiintyi Kellokosken Soittokunta. He soittivat alkufanfaarina Ankkurit Ylös ja tilaisuuden avauksen jälkeen pidemmän session torvimusiikkia. Avauksen suoritti järjestävän seuran lions klubi Jean Sibeliuksen presidentti Hannu Tamminen. Bailubändi Autoradio soitti useita settejä tapahtuman aikana ja todella viihdytti autokansaa. Kolmantena bändinä lavalle nousi järvenpääläinen Helsingin Sibelius-lukion opiskelijoista koottu Janne Sala trio, joka soitti akustista musiikkia laulun kera. Esiintymislavan jälkeen he siirtyivät trubaduureiksi buffetravintolan luo.

Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen autopäiväryhmän vetäjät Juhani Noso ja Reijo Stevander myhäilivät tapahtuman saamaa vastaanottoa, fiilistä ja osallistujamäärää. Myös jatkuvuus tapahtumalle vaikuttaa turvatulta, sillä useat näytteille asettajat lupasivat tulla mukaan myös vuoden kuluttua. Parivaljakko kiitti kaikkia näytteilleasettajia ja osallistujia sekä erityisesti Järvenpään Leo clubin jäseniä ja lions ladyjä, jotka palvelivat buffetin myynnissä.  He kertoivat myös, että lions-periaatteen mukaan tapahtumasta saatu tuotto käytetään lyhentämättömänä nuorisotyöhön ja hyväntekeväisyyteen Suomessa.

[Sivun alkuun]

KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄSSÄ 2018 MONIA VETONAULOJA

LC Järvenpää/Jean Sibelius järjesti toisen Koko perheen Autopäivän Järvenpään torilla 22.4.2018. Musiikkipainotteinen ohjelma ja auto- ja liikennealan toimijoiden näyttely sai hyvin ihmisiä paikalle. Auto- ja moottoripyöräliikkeet toivat ihailtavaksi uusimpia mallejaan. Lavan esiintyjät loivat hyvää tunnelmaa tapahtumaan. Ensimmäisenä esiintyi Kellokosken Soittokunta, joka toi lavan täyteen puhaltimia. Orkesterista lavalla oli peräti 12 soittajaa ja kapellimestari. Orkesteri aloitti Koko perheen Autopäivän soittamalla Ankkurit ylös. Tapahtuman avauspuheen jälkeen orkesteri jatkoi laadukkaalla puhallinmusiikilla. Avauspuheen piti Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso, joka toivotti kaikki tervetulleiksi ihailemaan autoja ja viihtymään.

Lavalla useampaan otteeseen esiintyi suomalaisia ja ulkomaisia pop- ja rock-musiikin helmiä soittanut Bailubändi Autoradio. Autoradio-bändin Elvis coverit ym. sopivat niin hyvin tunnelmaan, että ei ole ihme, miksi heidät haluttiin ensimmäisen Autopäivän esiintymisen jälkeen myös toiseen Koko perheen Autopäivään. Keski-Uudenmaan Teatterin KUT:n riemastuttava Mimmi Lehmä ja Varis esitys keräsi lavan eteen laitetut penkit täyteen lapsiperheitä nauttimaan esityksestä ja osallistumaan Mimmi Lehmän tanssiin. Esityksestä ja sen mukaansa tempaavuudesta näki paikallisen ammattiteatteri KUT:n hyvän tason. Varmaan monet suuntaavat kesäteatteriin katsomaan Mimmi Lehmä ja Varis - Suuri pannukakkuseikkailu -esitystä. 

Tyttöjen Ellen, Emilia ja Lumia Simosin muodostama Simos Sisters esiintyi ensin buffetin lähellä ja lopuksi esiintymislavalla. Lavalla he esittivät ensimmäisenä vaativan Säkkijärven polkan. Tytöt ovat nuoresta iästään huolimatta hyviä ja sykähdyttäviä soittajia. Kuvaavaa heidän kypsyydestään oli myös lause: ”Meille on kunnia, että saamme soittaa Autopäivässä.”

TULEMME ENSI VUONNAKIN

Auto- ja moottoripyöräliikkeiden sekä autoteippauksen näytteilleasettajien esittelypaikat kiersivät toria: Delta Auto Järvenpää (Kia, Mitsubishi), Autotalo Laakkonen Hyvinkää (Audi, Seat) ja Auto Arita Järvenpää (Toyota), McRent Hyvinkää (Sunlight matkailuauto), Tuusmotor Tuusula (moottoripyöriä, mönkkäri) ja Seroprint (autoteippaukset).  Keskellä toria olivat muut tiellä liikkuvia palvelevat kuten Liikenneturva, Autoliitto ja Järvenpään Ajokoulutuskeskus. Näytteilleasettajien edustajille tehtiin heti paikan päällä kysely, miten tyytyväisiä he olivat tapahtuman eri osa-alueisiin.  Arvosana-asteikko oli 1-50. Korkeimmat pisteet 49 sai kolme osa-aluetta: järjestelyt, buffetti ja juontaja. Alhaisimmat pisteet 42 sai mainonta ja tiedotus.

Koko perheen Autopäivän juontajana oli pitkänlinjan autoalan toimija Hannu Sahanen. Hän haastatteli sekä virallisesti että epävirallisesti näytteilleasettajia. Hän on iloinen saadusta positiivisesta palautteesta ja saamistaan lupauksista näytteilleasettajilta olla mukana tapahtumassa ensi vuonnakin. Mainontaan ja tiedotukseen pitää kiinnittää vielä enemmän huomiota ensi vuonna. Nyt mainontaa oli ilmoituksella Keski-Uusimaa -lehdessä, julistemainontana ympäri kaupunkia sekä facebookissa. Paras mainos oli kuitenkin Sahasen mukaan Viikko-Uutiset Keski-Uusimaassa ollut seitsemän palstan ennakkojuttu Autopäivästä. Ensi vuodeksi voisi tulla banderollit, jotka ennakkoon kertoisivat tapahtumasta ja autoliikkeet voisivat linkata tapahtumaa omilla netti- ja somekanavillaan, Sahanen kehittelee. Yksi tyytyväinen näytteilleasettaja oli Autotalo Laakkosen SEAT-myyjä Pekka Hoskonen. Hänestä oli hyvä tuoda autot ja tapahtuma torille, jonne ihmisten on helppo tulla tutustumaan ja vertaamaan. Hän lupasi tulla myös ensi vuonna Autopäivään.

McRentin Tuula Haverinen oli myös tyytyväinen järjestelyihin. McRent vuokraa matkailuautoja ja Haverinen kertoi, että yhtiö oli hankkinut 51 uutta matkailuautoa täksi kesäkaudeksi. Haverisella oli Autopäivän tarjouksen lisäksi hyviä uutisia suomalaisille. Ulkomaalaisten osuus matkailuautojen vuokraajista on lisääntynyt ja ulkomaalaiset poikkeuksetta hehkuttavat Suomen kaunista luontoa ja puhtaita järviä sekä ovat muutenkin tyytyväisiä palveluihin ja mm. suomalaisten auttamishaluun.

AIKUISIA JA LAPSIA PAIKALLA - TUOTTO NUORISOTYÖHÖN

Aikuisia liikkui hyvin Autopäivässä. Keväinen autokuume valtaa mielet ja ihmiset haluavat tulla tutustumaan uusiin autoihin. Lapsia ja heidän vanhempiaan oli myös paljon liikkeellä, mikä ei olekaan ihme, sillä ohjelmassa oli huomioitu erityisesti lapset. Lapsille esiintyi KUT-teatterin riemastuttava Mimmi Lehmä ja vakava Varis. Lapsille oli myös kasvomaalausta ja automerkkeihin liittyvä valokuvasuunnistus. Kasvomaalauksista huolehti Leo Club Järvenpää. Leo Clubin jäseniä oli myös mukana buffetissa iloisesti palvelemassa mm. makkaran ja kahvi ostajia. Lämmittävät tuotteet tekivät parhaiten kauppansa, sillä päivä sää oli viileä, mutta onneksi aamun pieni sade ehti loppua ennen virallista avausta. Pieni mutta edelleen lapsille niin tärkeä asia eli ilmapallot oli muistanut tuoda paikalle Autoliiton Keski-Uudenmaan osasto. Keltaiset ilmapallot olivatkin iloinen liikkuva mainos tapahtuma-alueella.

Lapsivieraita Koko perheen autopäivä 2018:ssa

 

Autopäivässä oli esillä myös vanhempia autoja. Veteraaniautot saivat vanhemmat osallistujat muistoihin. Missä on nähnyt tai päässyt vastaavilla historiallisilla autoilla ajamaan tai kyytiin. Perheen pienemmille vetonauloina olit erityisesti Tuusulan Automuseon Mercedes-Benz paloauto ja Mikael Bowellan omistama vuoden 1983 Porsche. Matala kilpa-auton tarroissa oleva helmi kiinnosti kovasti lapsia. 

Mikael Bowellan vuoden 1983 Porsche

 

Tapahtuman koko tuotto käytetään nuorisotyöhön. Koko perheen Autopäivään oli yleisöllä vapaa pääsy, mutta näytteilleasettajat maksoivat paikkamaksun ja buffetista saatiin tuottoa. LC Järvenpää/Jean Sibelius haluaa kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita niin näytteille asettajia, yleisöä kuin talkoolaisiakin. Lisäksi kiitämme buffetiin liittyvästä yhteistyöstä K-Supermarket Pajalaa ja sen kauppias Karri Himbergiä.

Lisää valokuvia vuoden 2018 tapahtumasta Autopäivän Facebook-sivuilla. Sinne pääset tästä.

[Sivun alkuun]

KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄSSÄ 22.4.2018 HYVÄ KATTAUS

LC Järvenpää/Jean Sibelius järjestää toisen Koko perheen Autopäivän. Järvenpään torille ja osalle kävelykatu Jannea tulee hyvä kattaus eri autoliikkeiden uusia autoja ja autoilua palvelevien yritysten ja yhteisöjen näyttelypisteitä. Musiikkipainotteista ohjelmaa ja autoalan toimijoiden haastatteluja on esiintymislavalla koko tapahtuman ajan. Yleisölle ilmainen tapahtuma on sunnuntaina 22.4.2018 klo 11-15.

Autoliikkeet tuovat ihailtavaksi uusimpia mallejaan ja muut autoilijoita palvelevat toimijat, kuten Liikenneturva, Autoliitto, Järvenpään Ajokoulutuskeskus ja Chebici esittelevät erilaisia tiellä liikkuvia hyödyttäviä palvelujaan. Lisäksi ohjelmassa on huomioitu erityisesti lapset. Lapsille esiintyy KUT:n Mimmi-Lehmä ja Varis. Lapsille on myös kasvomaalausta ja valokuvasuunnistusta. Kasvomaalauksista huolehtii Leo Club Järvenpää. Järnefeltinkadun torinpuoleiseen päähän tulee myös vanhojen autojen osasto.

Juontaja Hannu SahanenIloisen Koko perheen Autopäivän juontaa pitkänlinjan autoalan toimija ja armoitettu puhuja sekä Autopäivätyöryhmän vetäjä Hannu Sahanen. Tapahtuman avaa Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso yhdessä Kellokosken soittokunnan kanssa.

Auto- ja moottoripyöräliikkeiden sekä autoteippauksen näytteilleasettajat tilaisuudessa ovat keskeisillä paikoilla torilla: Delta Auto Järvenpää (Kia, Mitsubishi), Autotalo Laakkonen Hyvinkää (Audi, Seat) ja Auto Arita Järvenpää (Toyota), McRent Hyvinkää (Sunlight matkailuauto), Tuusmotor Tuusula (moottoripyöriä) ja Seroprint (autoteippaukset).

 

 

Iloisen tunnelman tahdittajiksi tulee kolme erilaista yhtyettä: Bailubändi Autoradio, Kellokosken Soittokunta ja Ellen, Emilia ja Lumia Simosin muodostama Simos Sisters. Torilla on myös buffetti, jossa on tarjolla grillimakkaraa, uunituoretta pullaa sekä kahvia ja virvokkeita.

Tapahtuman koko tuotto käytetään nuorisotyöhön. Koko perheen Autopäivään on vapaa pääsy.

[Sivun alkuun]


 

2017 AUTOPÄIVÄN TUOTTO NUORISOTYÖHÖN

LC Järvenpää/Jean Sibelius lahjoitti vuoden 2017 Koko perheen Autopäivä -tapahtuman tuoton noin 3700 euroa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, päihteettömyyden edistämiseen, elämänhallinnan ja mielenterveyden tukemiseen. Tuki kanavoitiin valtakunnallisen Punainen Sulka -kampanjan kautta. Kampanjaan Jean Sibelius -klubi keräsi lahjoitusvaroja myös monin muin tavoin.

Jean Sibelius -klubi sai takaisin 2500 euroa Punainen Sulka -kampanjalta paikallisille nuorisotyötä tekeville tahoille lahjoitettavaksi. Tukisumma jaettiin kolmelle järvenpääläiselle toimijalle: Järvenpään Scoutit -partiolippukunnalle, Auerkulman itsenäisen asumisen yksikölle ja Järvenpään kaupungin Temalin nuorisotalolle.

Järvenpään Scoutit ry. on monikulttuurinen partiolippukunta, joka järjestää muista partiolippukunnista poiketen toimintaa myös alle kouluikäisille ja aikuisille. Toiminnassa on mukana yli 90 jäsentä, joista kolmannes on kaksi- tai monikulttuurisista perheistä. Osalle partiolippukunnan vuosimaksu on liian suuri ja nuori saattaa jättää toiminnan sen takia.  LC Jean Sibelius -klubi antoi lippukunnalle 900 euron pesämunan rahastoon, josta jaetaan vähävaraisille lapsille ja nuorille avustusta liittymisvaiheessa.

Auerkulman itsenäisen asumisen yksikköä ovat kaikki järvenpääläiset lions-klubit tukeneet kalustamisessa ja asukkaiden perusvälineistön hankinnassa. LC Jean Sibelius käynnisti 800 euron tuella uuden projektin, jossa nuorisoasuntoihin tulevaisuudessa muuttaville hankitaan kodin perusvälineistöä, koska edellinen asukas saa viedä osan tavaroista muuttaessaan muualle. Tukikeskuksella on varasto, johon klubi hankkii varastoon keskuksen ohjeiden mukaan mm. astioita, ruokailuvälineitä, keittimiä, siivousvälineitä, silitysrautoja, vuodevaatteita, pyyhkeitä sekä wc-tarvikkeita.

 

Järvenpään kaupungin Temalin nuorisotalossa on sisäpiha, jonne LC Jean Sibelius hankkii 2 kpl siirrettäviä koripallotelineitä ja koripalloja, jotka ovat arvoltaan 800 euroa. Pelaaminen tarjoaa nuorille mielekästä tekemistä Suomessa nosteessa olevan lajin parissa. Aloittamiskynnys madaltuu, kun pelaaminen ei vaadi seuroihin liittymistä. Toiminta tukee nuorisotyön yleistä tavoitetta syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Lahjoitukset luovutettiin 9.12.2017. Lahjoitukset ottivat vastaan Järvenpään Scouteista lippukunnan johtaja Francesca Bergström ja hallituksen jäsen Hanna Suomi, Auerkulman itsenäisen asumisen yksiköstä jälkihuollon ohjaajat Anne Malinen ja Susanna Salo ja Järvenpään kaupungin Temalin nuorisotalolta nuorisotyöntekijä Jani Hoviaro

 

[Sivun alkuun]


 

SYKÄHDYTTÄVÄÄ OHJELMAA KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄSSÄ

Koko perheen Autopäivän työryhmä on halunnut koota 22.4.2018 tapahtumaan ohjelman, joka herättää tunteita. Torvisoitto avaa tapahtuman, Autoradio bailaa lavalla ja nuoret siskokset soittavat suoraan sydämiin.

Kellokosken Soittokunnan torvet kutsuvat kaikki kuulolle, kun Koko perheen Autopäivän avaa Lions klubi Järvenpää/Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso. Suomalaisten rakastamaa torvimusiikkia kuullaan avauspuheen jälkeenkin tapahtumalavalta. Lavalla esiintyy myös iloista suomalaista ja kansainvälistä tanssi- ja pop-musiikkia soittava Bailubändi Autoradio. Autoradio esiintyi 2017 Autopäivässä ja se haluttiin ehdottomasti jälleen mukaan luomaan mukavaa tunnelmaa.

Tapahtumalavalla ja tapahtuma-alueella esiintyy kolmen nuoren musiikkitaiteilijan Ellen, Emilia ja Lumia Simonsin muodostama Simo's Sisters. Heidän sykähdyttävä musiikkinsa on saanut jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistön pysähtymään, kuuntelemaan ja juttelemaan heidän kanssaan. Soittimina tytöillä on piano, harmonikka ja viulu.

 

Lapset on otettu ohjelmassa erityisesti huomioon. Keski-Uudenmaan Teatterin – KUT:n – Mimmi Lehmä ja Varis antavat näytteitä tulevasta koko perheen näytelmästä.  Tämä musiikkia ja tanssia sisältävä hyväntuulinen teos kertoo lehmästä, joka mm. opettelee ajamaan polkupyörää, keinumaan ja tanssimaan balettia. Hieman pidättyväisempi Varis ei tätä oikein ymmärrä. Lapsille on myös kasvomaalausta ja valokuvasuunnistusta.

Koko perheen Autopäivän juontaa tapahtumatyöryhmän puheenjohtaja ja monessa ”autoliemessä” keitetty lion Hannu Sahanen. Hän haastattelee tapahtuman ohjelman esittäjiä ja näytteilleasettajia.

[Sivun alkuun]


 

AUTOPÄIVÄTYÖRYHMÄ 2018

Koko perheen AUTOPÄIVÄ -tapahtuman 2018 työryhmä on aloittanut valmistautumisen uuteen tapahtumaan heti 2017 tapahtuman jälkeen palautepalaverein ja ideoinnein. Työryhmä järjestäytyi 24.1.2018 ja kokoontuu ensin kuukauden välein ja lähellä tapahtumaa useammin-

Puheenjohtaja Hannu Sahanen
Sihteerinä Hannu Tamminen
Myynti Juhani Noso ja Reijo Stevander
Mainonta Matti Mankin
Tiedotus Kari J. Hietala
Buffetti Timo Oittinen

Lisäksi koko Lions klubi Järvenpää/Jean Sibeliuksen leijonaryhmä ja osa heidän ladyjaan osallistuu tapahtuman valmisteluun ja itse tapahtumaan 22.4.2018 Järvenpään torilla klo 11-15. Myös Järvenpään Leo Klubin jäseniä osallistuu tapahtuman toteutukseen.

 

 

[Sivun alkuun]


 

KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄ SAA JATKOA

Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa Järvenpäässä järjestetty Koko perheen AUTOPÄIVÄ –tapahtuma saa jatkoa vuoden kuluttua, lupasi järjestelyistä vastanneen Lions Club Järvenpää / Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso. Paikalle saatiin näytteilleasettajia ja yleisöä mukavasti. Tämä innostaa jatkamaan helpotuksen antamista joka keväiseen autokuumeeseen ja samalla keräämään varoja hyväntekeväisyyteen, Noso totesi.

Hyvissä ajoin ennen tapahtuman virallista aloitusaikaa paikalla autoja tutkimassa oli kiinteistönvälittäjä Pekka Parkkila. Hän koeistui hybridiautoa ja totesi, että se olisi varmaan järkivalinta mutta myönsi, että hänellä on useasti auton hankintaan vaikuttanut vahvasti tunne. Parkkilan mielestä torille oli saatu koottua ihan mukava tapahtuma. Auto-Expert Ekroos Oy:n toimitusjohtaja Petri Ekroos oli tapahtumassa toiveikkaalla mielellä. Hän kertoi, että siirtymä hybridi- ja ladattaviin hybridiautoihin on selvästi alkanut. Myös Auto-Arita Oy:n myyntijohtaja Arttu Orttenvuori totesi uuden teknologian hybridiautojen lisäävän suosiota. Yhteensä uusien autojen näytteilleasettajia oli neljä; em. lisäksi Autotalo Laakkonen Oy ja Delta Auto Oy. Laakkoselta automyyjä Satu Louho kertoi, että uusien autojen myynti kasvaa tänä vuonna valtakunnallisesti ja myös heillä. Delta Auton Esa Heinonen joukkoineen oli tuonut peräti viisi uutta autoa esittelyyn. Kaikkiaan näytteillä Järvenpään torilla oli yhteensä 10 uutta automallia.

AUTOPÄIVÄ-tapahtumassa sai myös monenlaista hyödyllistä tietoa. Liikenneturvan pisteessä käsiteltiin autoilijoiden ja muiden tielläliikkujien väistämissääntöjä. Autoliiton Keski-Uudenmaan osasto kertoi jäsenpalveluistaan. Noso-Tuote Oy esitteli, miten auton puhdistus ja pintakiillotus tulee suorittaa. Chebici-pyöräliike esitteli sähköavusteisia polkupyöriä. OP Keski-Uudenmaan ja Aktian esittelyständeillä sai tietoa vakuutuksista. Tapahtuman järjestäjän lisäksi monella näytteilleasettajalla oli omat arvontansa. Vianorin osastolla arvontaan osallistui mäntsäläläinen Markku Borén. Hänestä tapahtuma oli kiinnostava. Sekä uudet autot että museoautot kiinnostivat.  

OHJELMASSA MUSIIKKIA JA HAASTATTELUJA

Ohjelmassa oli kolme eri musiikin esiintyjäryhmää. Musiikki kehittyi rauhallisemmasta kohti kovempaa. Ensin esiintyivät Mäntsälän Harmonikat johtajanaan Jari Rosenqvist. Seuraavaksi esiintyi järvenpääläinen Bailubändi Autoradio. Kolmantena bändinä oli järvenpääläinen nuorten valtakunnallisen Skeba-bändiskaban voittajayhtye Ethernity Hour. Kun he avasivat oman osuutensa soittaen Finlandia-hymnin raskaana metallina, yleisö pysähtyi torilla kuuntelemaan ja useammalle välineelle tallentui video poikien mahtavasta esityksestä.

Tapahtuman juonsi tuttuun positiiviseen tyyliinsä urheilutoimittaja Marko Terva-aho. Hän haastatteli sopivin välein näytteilleasettajia esiintymislavalla ja myös Suomen kuuluisinta bensakauppiasta eli KUT:n kesänäytelmän Tankki Täyteen päätähtiä Sulo ja Emma Viléniä (Jarkko Pajusta ja Sanna Saarijärveä). Lapsille oli ohjelmassa valokuvasuunnistusta, joka olikin aika haastavaksi tehty.

Lisää valokuvia tiedottaja Kari J. Hietalan Facebook-julkaisusta Koko perheen Autopäivä 2017 -tapahtumasta tästä linkistä.

Keski-Uusimaa lehden julkaisema juttu tapahtumasta tästä linkistä

KIITOKSET

Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen kiittää lämpimästi kaikkia näytteilleasettajia ja museoautojen tuojia;  erityiskiitos menee Raimo Stenvallille, jolta saatiin esiintymislava. Kiitokset myös yhteistyökumppaneille LC Vennyjen ja Jussien ja Järvenpään Leo clubin jäsenille myyntikanttiinitoiminnasta. Isot kiitokset K-Supermarket Pajalan kauppiaalle Kari Himbergille, jolta saatiin suurta apua myyntikanttiinin ja sen tarvikkeiden toimittamisessa.

Kiitokset myös arvontoihin palkintoja luovuttaneille yrityksille Aktia Pankki, Elektrorakenne Oy, Huolto Hämäläinen Oy, Härmän Rati Oy, Noso-Tuote Oy, Autotalo Laakkonen Oy ja Delta Auto Järvenpää.

TUOTTO HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN

Tapahtumasta saatava tuotto käytetään nuorisotyöhön ja hyväntekeväisyyteen Suomessa.

Kari J. Hietala
LC-tiedottaja

[Sivun alkuun]


 

KOKO PERHEEN AUTOPÄIVÄ JÄRVENPÄÄSSÄ 23.4.2017

LC Järvenpää/Jean Sibelius järjestää uuden tapahtuman Järvenpäässä. Sunnuntaina 23.4.2017 klo 11–15 Järvenpään torille ja osalle kävelykatu Jannea kootaan iloinen Koko perheen AUTOPÄIVÄ . Autoliikkeet tuovat ihailtavaksi uusimpia mallejaan ja muut autoilijoita palvelevat toimijat kuten Liikenneturva, Autoliitto ja vakuutusyhtiöt esittelevät erilaisia tiellä liikkuvia hyödyttäviä palvelujaan. Lisäksi on monenlaista toimintaa, musiikkia ja pieniä kilpailuja koko perheelle. Lapset on huomioitu mm. omalla kuvasuunnistuksella esittelyautojen yksityiskohdista. 

Koko perheen iloisen autopäivän juontaa urheilutoimittaja ja 2006 vuoden positiivisimmaksi keskiuusimaalaiseksi valittu Marko Terva-aho. Tapahtuman avaa presidentti – nimittäin Lions Clubin presidentti Juhani Noso.

 

MIELENKIINTOISTA OHJELMAA

Näytteilleasettajia tilaisuudessa ovat ainakin Delta Auto, Autoexpert Ekroos, Autotalo Laakkonen ja Auto Arita. Automerkeistä ovat esillä mm. Volkswagen, Toyota, Kia, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki. Palvelutorilla ovat Liikenneturva, Autoliitto, Huolto-Hämäläinen, OP, Noso-tuote, Aktia, Chebici-pyöräliike ja Vianor. Liikenneturva mm. järjestää paikalla demon siitä, miten autoilijan ja pyöräilijän väistämisvelvollisuudet menevät. Autovahausnäytöksestä vastaavat Huolto-Hämäläinen ja Noso-tuote Oy.

Iloisen tunnelman tahdittajiksi tulee kolme erilaista yhtyettä: Bailubändi Autoradio, haitariorkesteri Jorma Paunikoski ja kolmantena SKEBA – Nuorten bändiskaban 2016 voittaja Eternity Hour Järvenpäästä. Torille järjestetään myös puffetti, jossa on makeita munkkeja ja koko perheelle maistuvia makkaroita sekä kahvia. Tapahtumassa on Paras auto –äänestys osallistujille. Näissä on hyvät autoiluun ja turvallisuuteen liittyvät tuotepalkinnot. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja saatava tuotto käytetään lionsien kautta hyväntekeväisyyteen.

[Sivun alkuun]

© Copyright LC Järvenpää / Jean Sibelius. Kaikki oikeudet pidätetään
Webmaster Timo Holopainen. Palaute
Webmasterille tästä.